Dobrodošli! Tu je Izjava o zasebnosti Sabina Žampa s.p. Hvala, da ste si vzeli čas, da jo preberete.

Cenimo vaše zaupanje in prizadevali si bomo, da ga bomo ves čas ohranjali. Želimo se prepričati, da razumete, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo in vaše možnosti izbire v zvezi s podatki. Ta Izjava o zasebnosti opisuje naše postopke varovanja zasebnosti v preprostem jeziku, s čim manj pravnimi in tehničnimi strokovnimi izrazi.

Ta Izjava o zasebnosti začne veljati 25. maja 2018.

Kdo smo mi

Družba, ki je odgovorna za vaše podatke v skladu s to Izjavo o zasebnosti je:
Sabina Žampa s.p.

Kje velja ta izjava o zasebnosti

Ta Izjava o zasebnosti velja za vsa spletišča, aplikacije, spletne trgovine, dogodke in druge storitve, ki jih vodi podjetje Sabina Žampa s.p. Da je bolj enostavno, v tej Izjavi o zasebnosti vse to imenujemo »storitve«. Da je še bolj jasno, vse te storitve vsebujejo povezavo do te Izjave o zasebnosti.

Nekatere storitve imajo lahko še svoj lastni in posebni pravilnik o zasebnosti. Če ima storitev posebni pravilnik o zasebnosti, potem velja tisti pravilnik in ne ta Izjava o zasebnosti.

Podatki, ki jih zbiramo

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da vam ne moremo pošiljati novic in podobno če nam ne zaupate osebnih podatkov. Prav tako zbiramo podatke med vašo uporabo storitev, na primer kako dostopate do storitev. Če želite dodatne informacije, so podrobnejše informacije na voljo spodaj.


Podatki, ki nam jih posredujete sami

Odločite se, da nam zaupate določene podatke, ko se prijavite na e-novice. To vključuje:

Podatki, ki jih zbiramo, ko uporabljate naše storitve

Ko uporabljate naše storitve, zbiramo podatke o tem, katere funkcije ste uporabili, kako ste jih uporabili in napravo, ki jo uporabljate za dostop do naših storitev. Glejte spodaj za več podatkov:

Piškotki in druge podobne tehnologije zbiranja podatkov

Uporabljamo lahko piškotke in podobne tehnologije (npr. spletne svetilnike, piksle), da prepoznamo vas in/ali vašo napravo in to lahko dovolimo tudi drugim. Preberete lahko naše Pravno obvestilo o piškotkih za več podatkov o tem, zakaj jih uporabljamo (npr. za preverjanje vaše identitete, da si zapomnimo vaše prednostne nastavitve, za analizo trendov in prometa, da merimo učinkovitost oglaševalskih kampanj, omogočamo uporabo funkcij družbenih omrežij) in kako lahko lažje nadzirate njihovo uporabo, preko nastavitev vašega brskalnika in drugih orodij.

Nekateri spletni brskalniki (med drugim Safari, Internet Explorer, Firefox in Chrome) imajo funkcijo »Ne spremljaj« (»DNT«), ki spletnemu mestu pove, da uporabnik ne želi spremljanja svoje aktivnosti na spletu. Če spletišče, ki se odziva na signal DNT, prejme signal DNT, lahko brskalnik spletišču prepreči zbiranje nekaterih podatkov o uporabniku brskalnika. Možnost DNT nimajo vsi brskalniki in signal DNT ni poenoten. Zato so se številna podjetja odločila, da se zaenkrat ne bodo odzivala na signal DNT.

Kako uporabljamo podatke

Glavni razlog za uporabo vaših podatkov je, da zagotavljamo in izboljšamo naše storitve. Poleg tega vaše podatke potrebujemo za vašo varnost. Če želite izvedeti več o različnih razlogih, zakaj uporabljamo vaše podatke, in spoznati praktične primere, berite naprej.

Da vam zagotavljamo storitve

Da vam posredujemo relevantne ponudbe in oglase

Da izboljšujemo naše storitve in razvijemo nove storitve


Da preprečujemo in zaznavamo goljufije in druge nelegalne ali nepooblaščene aktivnosti


Zagotavljamo pravno skladnost

Pri obdelavi vaših podatkov, kot opisano zgoraj, se zanašamo na naslednjo zakonsko osnovo:

Kako delimo podatke

Ker je naš cilj odličnost naših storitev delimo nekatere podatke uporabnikov s ponudniki storitev in partnerji, ki nam pomagajo pri upravljanju storitev in v nekaterih primerih, s pravnimi organi. Berite dalje za podrobnejše podatke o tem, kako delimo podatke z drugimi.

Uporabljamo in delimo lahko podatke, ki niso osebni podatki (podatki, ki ne omogočajo vaše prepoznave, na primer podatki o napravi, splošni demografski podatki, splošni podatki o obnašanju, podatki o geografski lokaciji v obliki, ki ne omogoča prepoznave), kot tudi osebne podatke v
zakriti, človeku neberljivi obliki, v zgoraj navedenih okoliščinah. Prav tako lahko delimo te podatke s tretjimi osebami (predvsem z oglaševalci), za razvoj in posredovanje ciljno usmerjenih oglasov na naših storitvah (spletiščih ali aplikacijah), prek e-maila in za pripravo analiz in poročil o oglasih, ki jih vidite. Te podatke lahko povezujemo z drugimi neosebnimi podatki ali osebnimi podatki v zakriti, človeku neberljivi obliki, ki so zbrani iz drugih virov. Več informacij o naši uporabi piškotkov in podobnih tehnologij, lahko najdete v našem Pravnem obvestilu o piškotkih.

Čezmejni prenosi podatkov

Deljenje podatkov, navedenih v poglavju 6 včasih vključuje čezmejni prenos podatkov, na primer v ZDA ali druge jurisdikcije. Če navedemo primer: storitev dopušča, da se uporabniki nahajajo v Evropskem gospodarskem prostoru (»EGP«), njihovi osebni podatki pa se prenašajo v države zunaj EGP.
Uporabljamo standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, ali druga primerna varovala, da dovolimo prenos podatkov iz EGP v druge države. Standardne pogodbene klavzule so zaveze med podjetji, ki prenašajo osebne podatke, in jih zavezujejo k varovanju zasebnosti in zavarovanju podatkov.

Vaše pravice

Želimo si, da nadzirate svoje podatke, zato smo vam omogočili naslednja orodja:

Želimo, da poznate svoje pravice do zasebnosti. Tukaj je nekaj ključnih točk, ki si jih morate zapomniti:

Za vašo zaščito in zaščito vseh uporabnikov, vas lahko prosimo, da nam posredujete dokazilo o identiteti, preden lahko izpolnimo vašo zahtevo.

Upoštevajte, da iz določenih razlogov lahko zavrnemo zahteve, vključno s tem, da je zahteva nezakonita ali lahko pomeni kršitev poslovne skrivnosti, intelektualne lastnine ali zasebnosti drugega uporabnika. Prav tako morda ne bomo mogli izpolniti določenih zahtev glede zavrnitve obdelave osebnih podatkov, če bi to pomenilo, da bi nam ta zahteva onemogočila zagotavljanje storitev za vas.

Varovanje vaših podatkov

Zelo si prizadevamo za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in spreminjanja, razkritja ali uničenja vaših osebnih podatkov. Kot vsa tehnološka podjetja sprejemamo ukrepe za zavarovanje vaših podatkov, vendar ne obljubljamo in ne morete pričakovati, da bodo vaši osebni podatki ves čas na varnem.

Redno spremljamo naše sisteme in odkrivamo morebitne ranljivosti in napade ter redno pregledujemo postopke zbiranja, hranjenja in obdelave podatkov, da lahko posodobimo naše fizične, tehnične in organizacijske ukrepe.

Lahko vam onemogočimo uporabo dela storitev ali celotnih storitev brez vnaprejšnjega obvestila, če sumimo ali zaznamo varnostno tveganje.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Vaše osebne podatke bomo hranili le tako dolgo, kot je to potrebno iz legitimnih poslovnih razlogov (kot opisano v 5. poglavju in kot dopušča veljavna zakonodaja:

  1. moramo podatke hraniti v skladu z veljavno zakonodajo (nekateri »podatki o prometu« se hranijo še eno leto, upoštevajoč zakonsko obveznost hranjenja podatkov);
  2. moramo podatke obdržati kot dokaz o upoštevanju veljavne zakonodaje (npr. dokumente o soglasju z izjavo o zasebnosti in druga podobna soglasja se hranijo pet let);
  3. obstaja odprta zadeva, zahtevek ali spor, zaradi česar moramo hraniti relevantne podatke do končne rešitve zadeve; ali
  4. se morajo podatki hraniti iz legitimnih poslovnih interesov, kot na primer preprečevanje goljufije in izboljšanje varnosti uporabnikov.

Upoštevajte, da čeprav so naši sistemi oblikovani tako, da izbris podatkov poteka v skladu z zgoraj navedenimi smernicami, ne moremo pa obljubiti, da bodo vsi podatki izbrisani v določenem časovnem obdobju zaradi tehničnih ovir.

Zasebnost otrok

Naše storitve so namenjene uporabnikom, ki so stari najmanj 18 let. Uporabnikom, mlajšim od 16 let, ne dovolimo nakupa oz. uporabe naših storitev in zavestno ne zbiramo podatkov od oseb, mlajših od 16 let. Če sumite, da je uporabnik mlajši od 16 let, nam to prijavite.

Spremembe izjave o zasebnosti

Ker ves čas iščemo nove in inovativne načine ponujanja naših storitev se lahko ta izjava čez čas spremeni. Obvestili vas bomo, preden bomo uveljavili kakršne koli materialne spremembe, tako da boste imeli čas za pregled sprememb.

Kako stopiti v stik z nami

Če imate vprašanja o tej Izjavi o zasebnosti, lahko stopite v stik z nami:
sabina.zampa@outlook.com