Kako pridobiti nepovratna sredstva: razpisi in možnosti financiranja

Pridobivanje nepovratnih sredstev je ključnega pomena za uspeh mnogih projektov, od raziskovalnih in razvojnih do infrastrukturnih. Vendar pa je postopek pridobitve teh sredstev lahko zapleten in zahteva natančno poznavanje razpisnih pogojev. Zato je pomembno, da se dobro pripravite in poznate vse korake, ki so potrebni za uspešno pridobitev nepovratnih sredstev.

Kako vam lahko pomagamo?

Storitve za gospodarstvo: Storitve za javni sektor:

Postopek pridobitve nepovratnih sredstev

1. Izbira razpisa

Skupaj z vami analiziramo trenutne razpise in vam nudimo nasvete glede najprimernejšega financiranja za vašo projektno zamisel. Seznam razpisov najdete s klikom tukaj.

2. Priprava dokumentacije

Sestavimo vso potrebno dokumentacijo za vaš projekt, vključno s predstavitvijo investicije, opredelitvijo ciljev, strukturiranjem projekta in drugimi podrobnostmi.

Prav tako pripravimo finančni načrt, napovedi finančnih izkazov za prihajajoča leta, oceno stroškov projekta in druge finančne indikatorje.

Za vas zberemo vse potrebne priloge, pridobimo podpise, poskrbimo za pošiljanje in zagotovimo, da so vsi razpisni pogoji izpolnjeni.

3. Oddaja vloge

Za vas poskrbimo za pravilno in pravočasno oddajo vloge in dokumentacije. 

Če razpisovalec zahteva dodatne informacije ali dopolnitve, vas obvestimo in skupaj posodobimo dokumentacijo.

Po oddaji vloge vas obveščamo o njenem statusu.

4. Pomoč pri poročanju

Ko je vaša vloga za subvencijo odobrena, se začne izvajanje projekta.

Po zaključku projekta oziroma po zahtevah razpisa se odda zahtevek za povračilo stroškov, in vi prejmete povračilo stroškov, ki so bili odobreni v okviru razpisa.

5. Administrativno vodenje

Po pridobitvi financiranja in začetku izvedbe projekta za vas prevzamemo celotno administrativno upravljanje.

To vključuje koordinacijo med vsemi vpletenimi stranmi, sledenje časovnim rokom, nadzor nad proračunom in zagotavljanje, da so vsi administrativni in zakonski pogoji izpolnjeni.

Redno vas obveščamo o napredku in morebitnih izzivih, s čimer zagotovimo nemoten potek projekta od začetka do konca.

Z našo celovito podporo na vsakem koraku procesa pridobitve nepovratnih sredstev vam pomagamo maksimizirati vaše možnosti za uspeh. Ne glede na to, ali ste del gospodarskega sektorja ali javne uprave, imamo znanje in izkušnje, ki vam pomagajo uresničiti projekte.

Potrebujete podporo pri pridobivanju nepovratnih sredstev?

Zaupajte nam svoj projekt in skupaj bomo poskrbeli za najboljši izid.